12 helmikuun 2018      3101    

Kolme avainta

Helena Roerich

Kolme avainta

Entisille, nykyisille ja tuleville oppilailleni.

 

Rakkaat nuoret ystäväni!

Nämä kolme suurta avainta eivät sijaitse muilla planeetoilla, eivät muissa tähtimaailmoissa, vaan sinussa itsessäsi. Mutta kun otat ne haltuusi, saat jotain, jota voi verrata vain korkeampiin maailmoihin. Onko viisasta kieltäytyä näistä avaimista? Ei tietenkään. Joten, hetkeäkään hukkaamatta, lähtekäämme etsimään niitä.

Teitä kohtaan tuntemani rakkauden nimissä muistutan teitä niistä poluista, jotka johtavat näiden avainten haltuun ottamiseen. Niiden nimet ovat RAKKAUS, KAUNEUS ja TIETO. Painakaa mieleenne nämä tiet, kulkekaa niitä ja neuvokaa ne toisillekin.

Ilmennä jokaisessa teossasi joustavuutta, rakkautta ja järkevyyttä. Pyri olemaan viisas kuvanveistäjä työstäessäsi itseäsi ja muita. Älä ole hauras savi tyhjäntoimittajan käsissä.

Valitse hyviä ystäviä ja kasvata omia hyviä puoliasi vuorovaikutuksessa heidän kanssaan: lue heidän kanssaan hyviä kirjoja ja tutki niiden sisältöä; kaikki, mikä niissä on parasta, paina mieleesi ja sovella käytäntöön.

Kehitä itsessäsi suunnitelmia ja keinoja kauniin, mielekkään, lujatahtoisen ja työntäyteisen elämän luomiseen – elämän, joka on tasapainossa kaiken ympäröivän kanssa.

Tiedä, että jokaisella pahalla ajatuksella, sanalla ja teolla rikot pyhiä oikeuksia vastaan, joita luonto on sinulle ja kaikille luoduille lahjoittanut avokätisesti.

Kehitä itsessäsi lujuutta ja vakavuutta, äläkä etsi viihdykettä silloin kun työskentelet. Jos työ on ikävää mutta tarpeellista, tee se kärsivällisesti valmiiksi. Se on helpompaa, kun pyrit tekemään jokaisen työn mielihyvällä. Ethän ole vedettävä nukke tai mekaaninen lelu, vaan järkevä ihminen. Siksi velvollisuutesi on suhtautua jokaiseen työhön viisaasti, huolellisesti ja rakkaudella.

Pyri puhdistamaan puheesi tyhjistä ja mielettömistä sanoista. Olkoon puheesi selkeää, tarkkaa ja lyhyttä.

Lähde pois sieltä, missä on tyhjänpuhumista, pahantahtoisuutta ja vihaa, ja missä vallitsee eripuraisuus, vahingolliset huvitukset ja tyhmyys.

Kun haluat levätä, järjestä lepohetkesi niin, että mieli ja keho saavat miellyttävää ja virkistävää tekemistä.

Älä touhua ja hätäile. Kitke itsestäsi pois valhe. Ole rehellinen ja ystävällinen. Kehitä itsessäsi jalomielisyyttä ja ole muita kohtaan kohtelias ja vaatimaton. Pelon tunteen tulee myös olla sinulle vieras.

Ole kohtuullinen mielihyvässä ja kärsimyksessä, ilossa ja surussa. Anna aina anteeksi ja vastaa vihaan rakkaudella. Vain siten voit voittaa pahansuopaisuuden.

Ajatuksesi ovat sinun lapsiasi. Sinun on muutettava niistä jokainen kauniiksi. Jokaisen ajatuksen tulee olla hyvään suuntautuva luova voima. Muista aina, että ajatuksen voima on hyvin suuri. Ole valmis käyttämään sitä maailman auttamiseksi.

Ole kaikessa täsmällinen ja toimissasi totuudenmukainen ja tarkka. Muuten sinulle ei voi uskoa tärkeää tehtävää.

Elämän tulee virrata kauttasi kaikessa loistossaan ja voimassaan. Älä anna turhien asioiden heikentää hellittämäntöntä pyrkimystäsi päämäärään.

Elämä ja Rakkaus ovat mahtava voima, jonka ansiosta kaikki on olemassa maailman-kaikkeudessa. Rakkaus on voima, joka hallitsee maailmaa: kaikella mikä tehdään sen nimissä on universaalin lain voima. Vain rakastamalla kaikkea voit voittaa pahan. Vie rakkautta kaikkialle, missä liikut. Huomaat nopeasti, miten se auttaa sinua kaikilla poluillasi.

Ole puhdas. Virratkoon rakkaus sinusta kuin suloinen tuoksu kukasta. Päätä vakaasti ja horjumatta ilmentää rakkautta ja auttaa kaikkialla, missä voit sen tehdä. Olkoon sinun elämäsi ilon säteenä muille. Etsi sielustasi timantteja, jotka voit laittaa yhteisen hyvän aarrearkkuun.

Jos sinulla on enemmän tietoa kuin joillakuilla tovereistasi, älä ylpeile sillä sokeasti äläkä osoita ylemmyyttä, vaan jaa tietosi toisten kanssa, jos se on sillä hetkellä tarkoituksen-mukaista.

Muista, että jokaisella elämäsi hetkellä on tarkoituksensa. Opi ymmärtämään se. Jos sinun on vaikea valita työpaikkaa tai ammattia, pyydä neuvoa itseäsi vanhemmilta.

Vältä toimettomia hetkiä. Niistä laiskuus rakentaa itselleen kestävän pesän. Toimettomista hetkistä saattaa kasvaa tunteja ja päiviä, ja nykyihmisellä on suuri tehtävä. Elämä on ehdottomasti monimuotoinen ja mielenkiintoinen. Viisaasti käytetyistä hetkistä voit kutoa todellisen ja kauniin sielusi kudoksen.

Pyri siksi täyttämään elämäsi jokainen hetki työllä, tiedolla tai puhtailla ajatuksilla.

Olkoon väsymätön työ sinulle ilon lähde, niin silloin luovuuden tuli valaisee tietäsi sammumattomana.

Pyri pitämään ajatuksesi aina täysin puhtaina ja mieti paljon sitä, mitä voit tehdä ihmisten elämän parantamiseksi ja heidän kärsimystensä lievittämiseksi.

Luonto on täynnä pyhiä puhtaita lahjoja ja se etsii astioita. Olkoon sielusi loistava ja kristallin puhdas astia näille lahjoille. Tule valon säteeksi, mene pois turhien haaveiden maailmasta ja käytä energiaasi keskytyksettömään ylöspäin pyrkimiseen.

Säteilköön sielusi aina valoa ja hyvyyttä, lämpöä ja myötätuntoa, rohkeutta ja halua auttaa lähimmäistä. Silloin huomaat, kuinka vaikeat asiat muuttuvat kevyiksi ja kärsimyksen synkät vaatteet vaihtuvat puhtaan, kuulaan ilon lumivalkeaksi vaipaksi.

Ole varovainen ja suopea arvioidessasi muita, sillä itse olet vielä varsin epätäydellinen. Ole sen sijaan ankara itsellesi ja korjaa itsessäsi olevia puutteita väsymättä.


Tämä on katkelma pitemmästä kirjoituksesta. Voit tilata julkaisun nettikaupastamme täältä

© 2024 Suomen Roerich-seura