06 helmikuun 2018      2528    

Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen

Järjestyksessä kuudes Roerich-pakti. Historia ja nykyaika -näyttely oli esillä Karkkilan Kirjastogalleriassa 2. – 31.1.2018. Näyttelyn pääjärjestäjä on Kansainvälinen Roerich-keskus Moskovassa ja sen konseptin on luonut ei-valtiollisen Nikolai Roerich -museon johtaja Ljudmila Šapošnikova. Näyttelyn on tuottanut Suomeen Suomen Nikolai ja Helena Roerich -seura.

Näyttelyn yhteydessä järjestettiin luentosarja, joka esitteli Roerichien monipuolista luovaa toimintaa ja ajattelua eri näkökulmista. Ensimmäisellä luennolla perehdyttiin Roerichien elämäkertaan ja puhuttiin neljästä evoluutioteosta  ihmiskunnan hyväksi. Toisen luennon aiheena oli Roerich-pakti, sen historia ja merkitys nykyaikana. Kolmas luento oli omistettu ei-valtiolliselle Nikolai Roerich -museolle ja sen laajalle kulttuurityölle sekä traagisille tapahtumille keväällä 2017, joissa valtiolliset toimijat tuhosivat sen. Nikolai Roerich -museo oli Venäjän suurimpia ei-valtiollisia museoita.

Luentojen aikana näytettiin osia Kansainvälisen Roerich-keskuksen dokumenttifilmeistä, joihin yhdistys on tehnyt suomenkielisen tekstityksen. Yhdistys lahjoitti Karkkilan kaupunginkirjastoon suomentamansa Roerich-pakti-näyttelyn näyttelyluettelon sekä Helena Roerichin esseen Kolme avainta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue aiheesta lisää:
Kansainvälinen Roerich-keskus
Save Roerich Museum

 

Yhteystiedot

Suomen Roerich -seura ry
kolme.avainta at tutanota.com
041 535 7662

© 2024 Suomen Roerich-seura