06 helmikuun 2018      500    

Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen

Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen

Järjestyksessä kuudes Roerich-pakti. Historia ja nykyaika -näyttely oli esillä Karkkilan Kirjastogalleriassa 2. – 31.1.2018. Näyttelyn pääjärjestäjä on Kansainvälinen Roerich-keskus Moskovassa ja sen konseptin on luonut ei-valtiollisen Nikolai Roerich -museon johtaja Ljudmila Šapošnikova. Näyttelyn on tuottanut Suomeen Suomen Nikolai ja Helena Roerich -seura.

Näyttelyn yhteydessä järjestettiin luentosarja, joka esitteli Roerichien monipuolista luovaa toimintaa ja ajattelua eri näkökulmista. Ensimmäisellä luennolla perehdyttiin Roerichien elämäkertaan ja puhuttiin neljästä evoluutioteosta  ihmiskunnan hyväksi. Toisen luennon aiheena oli Roerich-pakti, sen historia ja merkitys nykyaikana. Kolmas luento oli omistettu ei-valtiolliselle Nikolai Roerich -museolle ja sen laajalle kulttuurityölle sekä traagisille tapahtumille keväällä 2017, joissa valtiolliset toimijat tuhosivat sen. Nikolai Roerich -museo oli Venäjän suurimpia ei-valtiollisia museoita.

Luentojen aikana näytettiin osia Kansainvälisen Roerich-keskuksen dokumenttifilmeistä, joihin yhdistys on tehnyt suomenkielisen tekstityksen. Yhdistys lahjoitti Karkkilan kaupunginkirjastoon suomentamansa Roerich-pakti-näyttelyn näyttelyluettelon sekä Helena Roerichin esseen Kolme avainta.

 

Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseenRoerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen

 

 

 

 

Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen Roerich-pakti-näyttely Karkkilassa päätökseen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue aiheesta lisää:
Kansainvälinen Roerich-keskus
Save Roerich Museum

 

Tapahtumat

HUHTIKUU 2019

Roerich-pakti. Historia ja nykyaika -näyttely Vihdin pääkirjaston näyttelytilassa 2. – 29.4.2019

Yleisöluento Rauha Kulttuurin kautta Brander-salissa, Wahreninkatu 4, Forssa

MENNEET

Roerich-pakti. Historia ja nykyaika -näyttely Janakkalan pääkirjaston näyttelytilassa 12.2. – 8.3.2019

Yleisöesitelmä Kauneus pelastaa maailman 24.1.2019 klo 17.30 Porin pääkirjastossa, Gallen-Kallelankatu 12. Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

Yleisöesitelmä Roerich ja Suomi 16.1.2019 klo 17.30 Porin pääkirjastossa, Gallen-Kallelankatu 12. Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

Näyttelyavajaiset 7.1.2019 klo 17.30, Porin pääkirjastossa, Gallen-Kallelankatu 12. Tilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa!

Roerich-pakti. Historia ja nykyaika –näyttely Porin pääkirjaston näyttelytilassa 8. – 25.1.2019

Yleisöesitelmä Rauha Kulttuurin kautta Porin pääkirjaston luentotilassa 5.12.2018

Roerich-pakti. Historia ja nykyaika –näyttely Akaassa 3.-27.9.2018

Luentotilaisuus 10.7.2018 Nikolai Roerich -museo Moskovassa. Elävä kulttuurin keskus vaarassa

Luentotilaisuus 3.7.2018 Kauneuden tiedostaminen pelastaa maailman.

Roerich-pakti. Historia ja nykyaika –näyttely Tampereella 25.6.-14.7.2018

Nikolai Roerich taiteilijana, ajattelijana ja rauhantekijänä –seminaari 28.4.2018

© 2019 Suomen Nikolai ja Helena Roerich -seura