12 helmikuun 2018      246    

Roerich-pakti-näyttely

 

Roerich-paktin allekirjoittamisesta tuli vuonna 2015 kuluneeksi 80 vuotta. Siihen liittyen Kansainvälinen Roerich-keskus toteutti laajan kansainvälisen näyttelyprojektin, joka kertoo Paktin idean synnystä sekä sen allekirjoittamisesta ja merkityksestä nykyaikana. Näyttelyprojektin idean ja sisältökonseptin esitti Nikolai Roerich -museon edesmennyt pääjohtaja Ljudmila Šapošnikova.

Näyttelyprojektin tarkoituksena on muistuttaa mieliin Nikolai Roerichin vahva sodanvastainen sanoma ja tuoda esiin Paktin uraauurtava merkitys perustana myöhemmälle humanitaariselle lainsäädännölle. Projektin toisena tavoitteena on edesauttaa kansainvälistä yhteistyötä kulttuuriperinnön suojelemiseksi Roerich-paktin tunnuslauseen Rauha Kulttuurin kautta hengessä.

On ehdottaman tärkeää ryhtyä välittömästi toimenpiteisiin menneisyyden jalon perinnön varjelemiseksi vaaralta maineikkaan Tulevaisuuden hyväksi. Se tapahtuu silloin, kun kaikki maat vannovat juhlallisesti suojelevansa Kulttuurin aarteita, jotka olemukseltaan eivät kuulu jollekin yhdelle kansalle, vaan koko maailmalle. Sillä tavalla me voimme ottaa jälleen uuden askeleen kohti kulttuurin ja rauhan kukoistusta.

Nikolai Roerich

Ensimmäinen näyttely järjestettiin Unescon päämajassa Pariisissa vuonna 2012. Sen jälkeen näyttely on nähty sadoilla paikkakunnilla 17 maassa eri puolilla maailmaa. Suomessa näyttely on kiertänyt vuodesta 2015 lähtien useilla eri paikkakunnilla.

Tutustu näyttelyyn

Ajankohtaista

Roerich-pakti. Historia ja nykyaika –näyttely Akaassa 3.-27.9.2018

Luentotilaisuus 10.7.2018 Nikolai Roerich -museo Moskovassa. Elävä kulttuurin keskus vaarassa

Luentotilaisuus 3.7.2018 Kauneuden tiedostaminen pelastaa maailman.

Roerich-pakti. Historia ja nykyaika –näyttely Tampereella 25.6.-14.7.2018

Nikolai Roerich taiteilijana, ajattelijana ja rauhantekijänä –seminaari 28.4.2018

© 2018 Suomen Nikolai ja Helena Roerich -seura · Копирование материалов сайта без разрешения запрещено
Дизайн и поддержка: GoodwinPress.ru