12 helmikuun 2018      140    

Roerich-pakti-näyttely

Roerich-paktin allekirjoittamisesta tuli vuonna 2015 kuluneeksi 80 vuotta. Sen kunniaksi Kansainvälinen Roerich-keskus toteutti laajan kansainvälisen näyttelyprojektin, joka kertoo Paktin idean synnystä sekä sen allekirjoittamisesta ja merkityksestä nykyaikana. Näyttelyprojektin idean ja sisältökonseptin esitti Nikolai Roerich -museon edesmennyt pääjohtaja Ljudmila Šapošnikova.

Näyttelyprojektin tarkoituksena on muistuttaa mieliin Nikolai Roerichin vahva sodanvastainen sanoma, joka sisältyy hänen aloitteestaan solmittuun kansainväliseen sopimukseen maailman kulttuuriperinnön suojelemisesta sekä sodan että rauhan oloissa (Roerich-pakti), sekä tuoda esiin Paktin uraauurtava merkitys perustana myöhemmälle humanitaariselle lainsäädännölle. Projektin toisena tavoitteena on edesauttaa kansainvälistä yhteistyötä kulttuuriperinnön suojelemiseksi Roerich-paktin tunnuslauseen Rauha Kulttuurin kautta hengessä.

Ensimmäinen näyttely järjestettiin Unescon päämajassa Pariisissa vuonna 2012. Sen jälkeen näyttely on nähty sadoilla paikkakunnilla 17 maassa eri puolilla maailmaa. Suomessa näyttely on kiertänyt vuodesta 2015 lähtien useilla eri paikkakunnilla.

 

© 2018 Suomen Nikolai ja Helena Roerich -seura · Копирование материалов сайта без разрешения запрещено
Дизайн и поддержка: GoodwinPress.ru