23 marraskuun 2018      1848    

Totuus Svjatoslav Roerichin testamentista

Totuus Svjatoslav Roerichin testamentista on dokumenttielokuva, joka kertoo Nikolai Roerich -museon synnystä ja tapahtumista ennen sitä. Filmin on tuottanut Zov kultury -studio vuonna 2014, ja suomenkielisen tekstityksen teki yhdistyksemme marraskuussa 2018.

On kulunut lähes 30 vuotta siitä, kun Kansainvälinen Roerich-keskus ja sen ei-valtiollinen Nikolai Roerich -museo perustettiin Moskovaan Svjatoslav Roerichin aloitteesta ja myötävaikutuksella. Hän lahjoitti perheen koko jäämistön sitä tarkoitusta varten Venäjän kansalle.

Tässä filmissä kerrotaan taulukokoelmasta, joka tuotiin Venäjälle väliaikaisesti näyttelykiertuetta varten jo ennen museon perustamista. Kiertueen päätyttyä Venäjän kulttuuriministeriö kieltäytyi palauttamasta sitä lailliselle omistajalleen. Kokoelmaa piti laittomasti hallussaan Valtiollinen idän museo. Filmi on valmistunut 2014, kolme vuotta ennen kuin Venäjän kulttuuriministeriö ja Valtiollinen idän museo kaappasivat Roerich-museon kokoelmat ja valtasivat sen käytössä olleen rakennuksen keväällä 2017. Ei-valtiollinen Nikolai Roerich -museo on nyt käytännössä tuhottu. Kansainvälinen Roerich-keskus jatkaa taistelua olemassaolostaan.

Filmin voi katsella täällä.

Yhteystiedot

Suomen Roerich -seura ry
kolme.avainta at tutanota.com
041 535 7662

© 2024 Suomen Roerich-seura