02 syyskuun 2019      1912    

Roerich-pakti-näyttely Forssassa

Suomessa jo kahdestoista Roerich-pakti. Historia ja nykyaika -näyttely käynnistyy 18.9. Forssan pääkirjaston näyttelytila Vinkkelissä.

Roerich-pakti on historian ensimmäinen kansainvälinen sopimus kulttuurin suojelemisesta. Sen idea ja sisältö on peräisin Nikolai Roerichiltä, joka oli venäläinen taiteilija, arkeologi, tutkimusmatkailija ja rauhanmies.

Roerich-paktin allekirjoitus Valkoisessa Talossa

Sopimus allekirjoitettiin 15.4.1935 Washingtonissa presidentti Franklin D. Rooseveltin läsnä ollessa. Sen tarkoituksena on suojella kulttuuria kaikenlaiselta tuholta sekä sodan että rauhan aikana. Sopimus on pohjana myöhemmälle, kulttuuriperinnön suojelua koskevalle kansainväliselle lainsäädännölle.

Kuva- ja arkistomateriaaleista koostuva näyttely antaa kattavan läpileikkauksen Paktin synnystä ja merkityksestä sekä ajankohtaisuudesta meidän aikanamme. Mukana on myös Nikolai Roerichin maalausten jäljennöksiä.

Nikolai, Helena, Juri ja Svjatoslav Roerich Intiassa

Tänä vuonna Nikolai Roerichin syntymästä tulee kuluneeksi 145 vuotta, hänen vaimonsa Helena Roerichin syntymästä 140 vuotta ja heidän nuoremman poikansa Svjatoslavin syntymästä 115 vuotta.

Näyttelyn avajaiset ovat keskiviikkona 18.9. klo 17.30 lukusali Puustisessa, joka sijaitsee näyttelytilan yhteydessä kirjaston toisessa kerroksessa.

Näyttelyn aikana pidetään lisäksi kaikille avoimet luentotilaisuudet 24.9. ja 1.10. klo 17.30 alkaen.

Näyttelyyn ja luennoille on vapaa pääsy.

Näyttelytila Vinkkeli, kirjaston toinen kerros, Wahreninkatu 4, Forssa

Yhteystiedot

Suomen Roerich -seura ry
kolme.avainta at tutanota.com
041 535 7662

© 2024 Suomen Roerich-seura