16 heinäkuun 2021      1549    

Rauhan Lippu intronisoitiin Virossa

Rauhan Lippu intronisoitiin Virossa. Juhlallinen siunaaminen tapahtui Viron Roerich-seuran ja Viron Roerich-paktin komitean aloitteesta. Siunaamisen toimitti pastori Triin Käpp Johanneksen kirkossa Tartossa 8.7.2021.

Siunausta edeltäneessä puheessaan Triin Käpp sanoi, että Rauhan Lippu on tärkeä symboli, joka kertoo ihmisten ykseydestä. Hän luki otteita Paavalin kirjeestä galatalaisille ja sen jälkeen rukouksen: ”Herra, Sinä olet kaiken perusta. Sinun kauttasi siunaamme tämän Lipun ja pyydämme: vahvista meitä yhteisissä pyrkimyksissämme ja tuo yhteen kaikki, jotka seuraavat tätä Lippua rauhassa ja yhteishengessä. Anna meille yksimielisyyttä ja kykyä toimia yhdessä, tue meitä arvollisessa kehityksessä. Me pyydämme tätä Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme nimeen. Aamen.”

Intronisaatio oli osa Tallinnassa ja Tartossa vietettyjä Rauhan Lipun päiviä, joiden tarkoituksena oli muistaa 90 vuotta sitten Bryggessä, Belgiassa järjestettyä Roerich-paktin ensimmäistä kansainvälistä konferenssia. Päivien aikana järjestettiin Tallinnassa seminaari ja Tartossa pyöreän pöydän tapahtuma, joissa käsiteltiin kulttuuriomaisuuden suojelua poikkeusoloissa. Päivien yhteydessä julkaistiin myös Nikolai Roerichistä kertova kirja Teadlane, mõtleja, kunstnik, joka on vironkielinen käännös Ljudmila Šapošnikovan venäjänkielisestä teoksesta. Päivien ohjelmassa kuultiin Gidon Kremerin johtaman Kremerata Baltica -kamariorkesterin konsertti Rauhan Lipun alla, joka avasi perinteikkään Glasperlenspiel-musiikkifestivaalin Tartossa. Samaan aikaan Johanneksen kirkossa oli esillä näyttely Nikolai Roerichin töiden reproduktioista.

Kuvat: Viron Roerich-seura

Linkki: venäjänkieliseen uutiseen

Yhteystiedot

Suomen Roerich -seura ry
kolme.avainta at tutanota.com
041 535 7662

© 2024 Suomen Roerich-seura