25 marraskuun 2018      2682    

Yleisöesitelmä Rauha Kulttuurin kautta

Yhteistyökumppanimme Nikolai Roerichin taiteen ystävät, Porin ryhmä järjestää yleisöesitelmän Porin pääkirjastossa 5.12.2018 klo 17.30.

Esitelmä on johdantoa kirjastossa 7.1.2019 avautuvalle Roerich-pakti. Historia ja nykyaika -näyttelylle.

Nikolai Roerich (1874-1947) oli venäläissyntyinen taiteilija ja rauhanmies. Hänen aloitteestaan solmittiin 1935 maailman ensimmäinen kulttuurin suojelua koskeva sopimus, Roerich-pakti. Sopimuksen tunnuksena on Rauhan Lippu. Siinä on valkoisella pohjalla suuren kehän sisällä kolme pientä punaista ympyrää, jotka merkitsevät menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden ykseyttä Ikuisuuden tilassa tai taiteen, tieteen ja uskonnon synteesiä Kulttuurin kehässä.

Rauhan Lipun merkki eli kolminaisuuden merkki on yksi ihmiskunnan vanhimmista symboleista. Nikolai Roerich ei valinnut sitä sattumanvaraisesti. Eri puolilla maapalloa tekemiensä lukuisten arkeologisten kaivausten ja eri aikakausiin ja kansoille kuuluvien taideteosten tutkimisen tuloksena hän havaitsi, että merkki on kulkenut monien kansojen historian ja kulttuurin läpi.

Paula ja Juri Liimatta Suomen Nikolai ja Helena Roerich -seurasta kertovat Nikolai Roerich taiteesta, Rauhan Lipusta ja sen syntyhistoriasta. Esitelmä on johdantoa tammikuussa 2019 kirjastossa avautuvalle näyttelylle.

Esitelmän jälkeen keskustelua aiheesta.

Vapaa pääsy                      Tervetuloa!

Tilaisuuden järjestää: Roerich taiteen ystävät, Porin ryhmä

Yhteystiedot

Suomen Roerich -seura ry
kolme.avainta at tutanota.com
041 535 7662

© 2024 Suomen Roerich-seura